Pieralisi Benelux bv

Nieuwbouw bedrijfspand met kantoor, bedrijfshal en productieruimtes

De Geschiedenis
De passie voor innovatie is altijd de drijvende kracht achter de Pieralisi Group geweest. Dit is tegenwoordig net zo duidelijk als destijds toen Adeodato Pieralisi in 1888 zijn eerste productiewerkplaats oprichtte in het kleine plaatsje Monsano. Hier ligt de oorsprong van het familiebedrijf.


Na de oorlog specialiseerde de hoofdfabriek van de Group in Jesi zich in olijfoliemachines. Wat ooit begon als familiebedrijf, werd een industriële onderneming met een solide organisatie.

In de jaren zestig bracht Pieralisi een revolutie teweeg op het gebied van traditionele extractiesystemen voor olijfolie. Met haar eerste decanter voor het continu verwerken van olijfolie, veroverde Pieralisi de thuismarkt en internationale markten.

Begin jaren zeventig begaf Pieralisi zich op nieuwe terreinen. De ruime ervaring en kennis van de olijfoliebranche van de Group, zorgde dat Pieralisi de centrifugale kracht als rationele oplossing aanbood voor het productieproces van allerlei voedselverwerkende en industriële sectoren. Het succes was zo overweldigend dat de Group binnen enkele jaren wereldwijd marktleider werd op het gebied van centrifugeren.

T&S klimaattechniek heeft voor Pieralisi de koeling, verwarming en ventilatie verzorgt. Het electrisch vermogen benodigd voor de klimaatinstallatie is volledig geneutraliseerd door middel van het plaatsen van zonnepanelen. Elk kantoor kan onafhankelijk koelen, verwarmen of ventileren. In tussenseizoen wordt de warmte (energie) verplaatst van zonnige gevel naar de koude noordgevel zonder dat daar veel compressor energie voor nodig is.

Cases
Bekijk de fotogalerij >