Datacenterkoeling


Met duurzame datacenterkoeling bespaart u tot wel 90% op energie en voorkomt u oververhitting van uw IT-apparatuur. Het afvoeren van de warmte gebeurt zoveel mogelijk door vrije koeling. Daarnaast leveren we energie-efficiënte datacenterkoeling die gebruikmaakt van mechanische koeling en adiabatische koeling. T&S Klimaattechniek is gespecialiseerd in:

✔ Datacenterkoeling, inclusief onderhoud en reparatie
Ontwerp, bouw en inrichting van een nieuw datacenter
Energiebesparing tot 90% door duurzame datacenterkoeling

Bel direct: 0348 422 952 Vraag adviesgesprek aan

Wij werken voor:

  •  
 

 

Koelsystemen en datacenterkoeling

Welk type datacenterkoeling het meest geschikt is voor uw serverruimte of datacenter, hangt af van verschillende factoren. Als u het datacenter in de komende jaren verwacht uit te breiden, is de schaalbaarheid van de datacenterkoeling belangrijk. Daarnaast spelen de beschikbare ruimte, het energieverbruik en de inrichting een rol bij het bepalen van het meest geschikte koelsysteem. T&S Klimaattechniek is gespecialiseerd in energiebesparende datacenterkoeling. Wij maken gebruik van:

 

Subsidie voor duurzame datacenterkoeling

Een groot deel van het energieverbruik in een datacenter wordt veroorzaakt door datacenterkoeling. Door gebruik te maken van duurzame koeltechnieken bent u in staat aanzienlijk te besparen op de energiekosten. De overheid wil energiebesparing in datacenters stimuleren en keert subsidies uit voor duurzame datacenterkoeling. Sinds 2016 mag u 58% van uw investering aftrekken van uw fiscale winst. Daardoor heeft u tot 15% korting op uw energiebesparende investering. We geven u graag meer informatie over subsidie voor datacenterkoeling: vraag een adviesgesprek aan.
 

Case SERVERIUS: ontwerp en bouw datacenter

We werken continu aan het verlagen van het energiegverbruik in datacenters door energie-efficiënte datacenterkoeling. Onlangs hebben we in Drenthe een purpose built datacenter gebouwd: een schaalbaar datacenter dat gebruikmaakt van de meest moderne koeltechnieken. Met een PUE van maar 1.26 is SERVERIUS een zeer energiezuinig datacenter, gemaakt voor de toekomst.

Het datacenter is uitgerust met twee datacenterkoelingen die afhankelijk van elkaar functioneren. Doordat de koelsystemen los van elkaar werken, is de datacenterkoeling zeer betrouwbaar. We hebben gebruik gemaakt van downflow-systemen die zijn voorzien van een direct expansie koelblok en een water/glycol koelblok voor vrije koeling. Door te koelen met buitenlucht, is de datacenterkoeling uiterst energiezuinig.
 

Wilt u weten wat T&S Klimaattechniek voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact op:

Bel direct: 0348 422 952 Vraag adviesgesprek aan

PUE (Power Usage Effectiveness)

Een energielabel dat in datacenters gehanteerd wordt is Power Usage Effectiveness. Met dit label wordt de energie-efficiëntie binnen datacenters gemeten. De PUE is de verhouding tussen de totale hoeveelheid verbruikte energie en het deel energie dat door de IT-apparatuur gebruikt wordt. Meestal is datacenterkoeling verantwoordelijk voor het grootste aandeel in energieverbruik. Samen met onze opdrachtgevers streven we ernaar om de PUE zo laag mogelijk te krijgen. We proberen het energiegebruik van datacenterkoeling zoveel mogelijk te beperken door vrije koeling toe te passen.

Vraag adviesgesprek aan

Mechanische koeling

Als de buitentemperatuur niet geschikt is voor het koelen van het datacenter is het mogelijk om te kiezen voor mechanische koeling. Door een koelsysteem met vrije koeling en mechanische koeling bent u in staat om gebruik te maken van de buitenlucht bij een koude buitentemperatuur. Als de buitentemperatuur te warm wordt, schakelt het systeem automatisch over naar mechanische koeling. We gebruiken onder andere koudwatermachines voor mechanische koeling.

Vrije koeling

Vrije koeling bestaat uit 100% buitenlucht. Vrije koeling is zeer efficiënt in combinatie met indirecte verdampingskoeling. Door deze koelsystemen toe te passen, daalt de buitenluchttemperatuur nog verder. Deze vorm van datacenterkoeling is tot 85% energiezuiniger dan reguliere airconditioning.

Adiabatische koeling

Bij adiabatische koeling wordt verdampend water gebruikt als middel om de ruimte te koelen. Adiabatische koeling wordt ook wel verdampingskoeling of bevochtigingskoeling genoemd.

Neem contact op

Wilt u meer informatie over datacenterkoeling of wilt u een adviesgesprek aanvragen? Neem contact met ons op:

Bel direct: 0348 422 952 Vraag adviesgesprek aan

Datacenterkoeling