Aircosystemen voor het hele gebouw


Verhoog met een aircosysteem de productiviteit van uw medewerkers tot wel 15%. Naast het regelen van de temperatuur, zorgt een aircosysteem voor verse luchttoevoer en reiniging van de lucht. T&S Klimaattechniek levert complete aircosystemen voor de zakelijke en particuliere markt. Naast het plaatsen van aircosystemen helpen wij u ook met ontwerp, installatie, onderhoud en service.

✔ Storingsdienst 24/7 bereikbaar
✔ Productiviteit van medewerkers verhogen tot wel 15%
✔ Aircosystemen voor koelen en verwarmen

Vraag vrijblijvende offerte aan Bel direct: 0348 422 952

Soorten aircosystemen

Meerdere ruimtes conditioneren is zeer effectief met een multi split of single split aircosysteem. Een single split aircosysteem heeft één binnendeel. Bij een multi split aircosysteem zijn er meerdere binnendelen in de ruimte(s) gemonteerd. Met een multi split systeem is elke ruimte nog steeds onafhankelijk van elkaar te bedienen, met als voordeel dat er maar een buitendeel op het dak of in de tuin staat. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende aircosystemen:

Deze aircosystemen kunnen op elk type binnendeel (wandmodel, cassettemodel, kanaalmodel) aangesloten worden. Deze centrale systemen zijn ook te koppelen aan secundaire warmte afgifte systemen, waardoor er een compleet klimaatsysteem ontstaat. Wij geven u graag advies over de meest geschikte aircosystemen voor uw woon- of kantoorruimte.

Vraag vrijblijvende offerte aan Bel direct: 0348 422 952

Single split aircosystemen

Single split aircosystemen (ook wel mono split genoemd) hebben maar één unit binnen en één unit buiten. Het binnendeel is gemonteerd op de muur, in de plafond of ergens anders in de ruimte. Het buitendeel onttrekt warme of koude lucht uit de buitenlucht en het binnendeel blaast de lucht de ruimte in.

✔ één binnendeel

Multi split aircosystemen

Multi split airconditioners zijn vaste aircosystemen met 1 buitenunit en meerdere binnenunits, meestal in verschillende ruimtes. De temperatuur is daarom per ruimte apart in te stellen. Het voordeel hiervan is dat u bijvoorbeeld overdag de werk- en woonkamer kunt koelen en ’s avonds de slaapkamer.

✔ meerdere binnendeel

 

Soorten binnenunits aircosystemen

Bij een single of multi split aircosysteem zijn er veel verschillende binnenunits die in de ruimte geplaatst kunnen worden. Wij geven u graag advies over welke binnendelen in uw kantoor- of woonruimte het meest effectief zullen zijn.

Wandmodel

Wandmodellen maken weinig geluid en zijn vooral geschikt voor slaapkamers, kleine kantoren, praktijkruimtes en andere kleinere ruimtes. In het wandmodel kan ook een luchtreinigend en geurneutraliserend filter aangebracht worden.

Plaatsing: aan de wand

Cassettemodel

Het cassettemodel wordt in het plafond geplaatst en valt daardoor bijna niet op. Doordat deze binnenunit in het plafond verwerkt is en de lucht in twee of vier richtingen blaast, wordt de lucht gelijkmatig verdeeld over de ruimte.

Plaatsing: in het plafond

 

Plafondmodel

Dit model wordt tegen het plafond of aan de bovenkant van de muur geplaatst en is met name geschikt voor grote ruimtes. Het plafondmodel heeft verstelbare lamellen, waardoor u zelf kunt instellen hoe de lucht in de ruimte wordt verdeeld.

Plaatsing: tegen de bovenkant van de muur

Satellietmodel

Geschikt voor het koelen en verwarmen van zowel grote als kleine ruimtes, zoals winkels, vergaderzalen en kantoorruimtes. Het geluidsniveau is bij satellietmodellen zeer laag, doordat het binnendeel volledig in het plafond geïnstalleerd is.

Plaatsing: in het plafond

 

Plaatsing van aircosystemen

De plaats van het binnendeel van aircosystemen is cruciaal: de plek van een aircosysteem bepaalt namelijk hoe de lucht in ruimte verspreid wordt en een verkeerde plaatsing zorgt mogelijk voor lawaai, onvoldoende koeling of tocht. Het binnendeel kan geplaatst worden aan de wand, op de vloer, aan het plafond of in het plafond. Wij geven u graag advies over de plaatsing en kosten van aircosystemen. Neem hiervoor contact op met onze experts.

Koelen en verwarmen

Aircosystemen koelen niet alleen, maar zijn ook erg geschikt om een ruimte mee te verwarmen. Split- en multi split aircosystemen kunnen namelijk ook geleverd worden met warmtepomp, die warmte uit de buitenlucht haalt. Zelfs in de winter kan de warmtepomp nog warmte uit de lucht halen. Aircosystemen die ook gebruikt worden om mee te verwarmen zijn daarom erg milieuvriendelijk en energiebesparend, want warmte uit de buitenlucht is gratis!

Vaste airco of mobiele airco

Bij het kiezen van aircosystemen is de vraag of u gaat voor een mobiele airco of vaste airco. Een verrijdbare airco is handig te verplaatsen, maar de mate van koeling is beduidend minder dan bij een vaste airco. Daarnaast is mobiele airconditioning een stuk storingsgevoeliger dan een vaste airco. Een draagbare airco produceert ook aanzienlijk meer geluid dan vaste aircosystemen. Wij adviseren daarom altijd om voor vaste aircosystemen te kiezen in plaats van een mobiele airco. Vaste aircosystemen hebben namelijk ook als voordeel dat alle onderdelen die geluid produceren aan de buitenzijde van de ruimte zijn bevestigd, zodat u hier geen last van heeft.

Neem contact op

Wilt u advies over welke aircosystemen geschikt zijn voor uw kantoor of woonruimte? Neem contact op met onze aircospecialisten via 0348 42 29 52 of stuur een e-mail naar info@t-en-s.com. Wij komen graag bij u langs om de ruimte te bekijken en de mogelijkheden met u te bespreken.

Vraag vrijblijvende offerte aan Bel direct: 0348 422 952

Aircosystemen