Luchtbehandeling


Luchtbehandeling is het behandelen van de lucht door middel van een luchtbehandeling systeem. Dit systeem wordt gebruikt in een afgesloten ruimte, zoals een kantoor of fabriekshal en is ook geschikt voor woningen en publieke gebouwen. Het luchtbehandeling systeem ververst en verwarmt de aanwezige lucht en zorgt ervoor dat de lucht ontvocht of bevocht wordt. Het systeem zorgt voor een gezond binnenklimaat. Uit onderzoek van adviesbureau binnenmilieu blijkt dat de productiviteit met ruim 15% toeneemt dankzij een optimale luchtkwaliteit op het kantoor.

T&S Klimaattechniek verzorgt klimaatsystemen, van de offerte tot installatie en onderhoud:

✔ Verhoogt de productiviteit op kantoor met 15%
✔ Minder ziekteverzuim door verbeterde luchtkwaliteit op kantoor
Bespaar op de energierekening met WTW-units
✔ Geschikt luchtbehandelingssysteem voor alle soorten gebouwen
✔ Onze storingsdienst is 24/7 bereikbaar

Bel direct: 0348 422 952 Vraag adviesgesprek aan

Luchtbehandeling systemen

Wij verzorgen klimaatbeheersing voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Denk hierbij aan onder andere de volgende gebouwen.

✔ Onderwijsinstellingen: basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten
✔ Zorginstellingen: ziekenhuizen, klinieken en verzorgingshuizen
✔ Woningen: vrijstaande woningen, rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen
✔ Werkruimtes: bedrijfshallen, werkplaatsen en kantoren
✔ Publieke gebouwen: theaters, bibliotheken en winkels

Luchtbehandeling voor een gezonder klimaat op de werkvloer

Met luchtbehandeling houdt u het klimaat constant, wat betekent dat de temperatuur en de luchtvochtigheid gelijk blijven. Daarnaast moet de luchtkwaliteit net zo goed als de buitenlucht zijn. Dit houdt in dat het klimaatsysteem continu geuren, stoffen, gassen en de uitstoot van productieprocessen verwijdert en vervangt door schone lucht. Door de temperatuur stabiel en aangenaam te houden, blijft de productiviteit van het personeel op kantoor optimaal.

Temperatuur (in ⁰C) Productiviteit medewerkers (in %)
20 100
28 70
33 50

De klimaatsystemen zijn onder te verdelen in twee groepen: centrale en decentrale systemen. Bij een centraal systeem worden alle luchtbehandelingsfuncties vanuit één centraal systeem verzorgd. Bij een decentraal systeem zijn er meerdere systemen aanwezig die zorgen voor de ventilatie, bevochtiging, koeling en verwarming.

 

Voordelen decentraal systeem:

  • Lager energieverbruik dan centraal systeem
  • Een decentraal systeem kan meegroeien met een uitbreiding van het gebouw
  • Geen aparte technische ruimte nodig

Voordelen centraal systeem:

  • Eenmalige investering die lager is dan bij een decentraal systeem
  • Warmteterugwinning mogelijk
  • Minder onderhoud dan aan een decentraal systeem

Bel direct: 0348 422 952 Vraag adviesgesprek aan

Luchtbehandeling in kleine kantoren en huizen

Een optimaal klimaat creëren binnen kleine gebouwen vergt een specifieke aanpak. De ruimte is namelijk een beperkende factor, waardoor we meestal voor een decentraal systeem kiezen. Dit betekent dat de bestaande cv-ketel gecombineerd wordt met een WTW-unit (warmteterugwinning). Een goed geplaatste WTW-unit kan 95% van de warmte uit de woning terug winnen. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Grootte kantoor Besparing koelvermogen Kostenbesparing per jaar
20 man 1,4 KW € 300,-

Klimaatbeheersing in kantoren en bedrijfshallen

Bij grotere kantoren en bedrijfshallen kiezen wij doorgaans voor het plaatsen van een luchtbehandelingskast met een luchtwarmtepomp en warmtewiel. Het voordeel hiervan ten opzichte van een WTW-unit is dat het warmtewiel niet ontvochtigt, waardoor er geen bevochtigingsinstallatie aangelegd hoeft te worden. Bij bedrijfshallen wordt meestal een gasheater gebruikt. Bekijk ook onze recent opgeleverde klimaatsystemen.

Milieuvriendelijke aircosystemen

Voor milieuvriendelijke oplossingen waarmee u een grote stap richting duurzaamheid zet, kiest u voor T&S Klimaattechniek. Onze aircosystemen maken gebruik van warmteterugwinning, waardoor u geen beroep meer hoeft te doen op fossiele brandstoffen.

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd naar welk luchtbehandelingssysteem geschikt is voor uw woning of kantoor? Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem vrijblijvend contact met ons op via 0348 422 952 of stuur een mail naar info@t-en-s.com.

Bel direct: 0348 422 952 Vraag adviesgesprek aan